Τα Νέα μας

Επισμάλτωση μπανιέρας & μπάνιου

Η επισμάλτωση είναι μία οικονομική λύση όταν δεν είναι δυνατή η ολική ή η μερική ανακαίνιση του μπάνιου σας. Επισμάλτωση θα κάνετε  είτε γιατί έχει φθορές λόγο παλαιότητας, είτε γιατί απλά θέλετε μία αλλαγή στο μπάνιο σας. Η επισμάλτωση στη μπανιέρα δεν γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά για προστασία και επαναφορά του σμάλτου που αυτό έχει διαβρωθεί από τον χρόνο ή από λάθος απορρυπαντικά που χρησιμοποιήσαμε.

Το υλικό της μπανιέρα σας δεν είναι ίδιο με το υλικό του νιπτήρα και της λεκάνης σας  τα οποία είναι από  πορσελάνη, ενώ η μπανιέρα σας αποτελείται από το μαντέμι ή εμαγιέ το οποίο πάνω στο καλούπι της υπάρχει μια επίστρωση αδαμαντίνης πάχους από 0.1 έως και 0.4 χιλιοστών ( ανάλογα πάντα την ποιότητα της μπανιέρας ) και τέλος υπάρχει η επίστρωση του σμάλτου που δίνει την γυαλάδα της μπανιέρα σας.

Αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να χρησιμοποιούμε τα ίδια υψηλής καυστικότητας απορρυπαντικά που έχουμε για την λεκάνη και στον νιπτήρα και στη μπανιέρα μας.

ΛΑΘΟΣ!!  Η μπανιέρα μας δε χρειάζεται καυστικά απορρυπαντικά.

Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφεται η γυαλάδα της μπανιέρας, να δημιουργούνται πόροι στην επιφάνεια της αδαμαντίνης δυσκολεύοντας έτσι τον εύκολο καθαρισμό της, να εισχωρούν άλατα και βρομιές με αποτέλεσμα να μη καθαρίζετε και με την συνεχή χρήση δυνατών φαρμάκων και της έντονης τριβής να αφαιρείται η αδαμαντίνη της μπανιέρας και σιγά-σιγά να φτάνετε στο μαντέμι με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εμφανίζονται σκουριές στην επιφάνειά της.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε

  • Η πρώτη φάση είναι ο χημικός καθαρισμός της μπανιέρας για να απομακρύνουμε όλες τις βρομιές και τα άλατα που έχουν εισχωρήσει στη μπανιέρα σας όλα αυτά τα χρόνια, επαναφέροντας την έτσι στην αρχική της  μορφή.
  • Η δεύτερη φάση είναι να τρίψουμε την επιφάνεια της μπανιέρας προσεκτικά με ειδικά γυαλόχαρτα έτσι ώστε να μη σηκώνεται σκόνη σεβόμενοι την προσωπική σας υγιεινή και το χώρο σας, επιτυγχάνοντας έτσι την ιδανική επιφάνεια για να έχουμε την τέλεια πρόσφυση του σμάλτου.
  • Η τρίτη φάση είναι να προβούμε σε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεται ή μπανιέρα, πχ να στοκάρουμε τις τρύπες μικρές και μεγάλες με ακρυλικό στόκο 2 συστατικών ταχείας πήξεως και έπειτα λειαίνουμε την περιοχή με λεπτά γυαλόχαρτα. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνουμε τη έλευση σκουριάς και φυσικά την λεία αίσθηση της μπανιέρας.
  • Η τέταρτη φάση και άκρως απαραίτητη, είναι να εφαρμοστεί το ειδικό ισχυρό ρητινούχο αστάρι δυο συστατικών το οποίο θα μας προσφέρει αξιοπιστία πρόσφυσης και μακροχρόνια αντοχή του σμάλτου.
  • Η πέμπτη και τελευταία φάση είναι η επισμάλτωση στην οποία χρησιμοποιούμε πάντα τελευταίας γενιάς πολυμερή ρητινούχο σμάλτο ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ με τα κατάλληλα πιστοποιητικά για τη δικιά σας προστασία. Ο συνδυασμός του σμάλτου με το ρητινούχο αστάρι που εφαρμόζουμε όπως σας προαναφέραμε θα σας χαρίσει τις απαιτούμενες υψηλές αντοχές κατά την διάρκεια του χρόνου και της χρήσης.Το τελικό αυτό αποτέλεσμα εφαρμόζοντας σε 2 φάσεις το σμάλτο, θα δημιουργήσει την τέλεια επιφάνεια, τη τέλεια υφή και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα στην καινούργια μπανιερά σας!

 

Ο Τεχνικός μας μαζί με την γραπτή εγγύηση έως 5 χρόνια θα σας δώσει πληροφορίες για το πως να διατηρήσετε την μπανιέρα σας σαν καινούργια για πολλά χρόνια και πως να καθαρίζετε τα είδη υγιεινής σας.

Τέλος θα σας προτείνει εξειδικευμένα οικολογικά προϊόντα που δε περιέχουν υψηλής περιεκτικότητας καυστικά, δε θα δημιουργούν φθορές στα είδη υγιεινής και θα προστατεύεστε κι εσείς από σοβαρά αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση